Selecteer een pagina

Over ons

Buis Leyweg

N.B. Met een vette knipoog naar het verleden en op verzoek van de klanten is onze KIBBELING nog steeds verkrijgbaar. Zowel op traditionele Hollandse wijze gebakken of met een Indische tint. Deze kibbeling wordt altijd gemaakt van verse kabeljauw en een zo dun mogelijk korstje zoals u al die jaren gewend was.

Michael Surjokusumo

Onze geschiedenis

In 1961 begonnen de (schoon)ouders van Henk en Monique Buis, Vishandel Buis aan de Haagse Leyweg. Al snel kwamen ze in aanraking met de Indische gemeenschap die er graag een Schevenings visje kwam eten. Deze klanten werden erg gewaardeerd.

Zo kwamen er, naast de vis, steeds meer Indische producten in de winkel te staan en werd de zaak een soort Indische supermarkt die vol stond met o.a. ketjap, sambal en kroepoek.

Volgens Indisch recept werd de vis gebakken met assem en zo ontstond de, tot op heden populaire makreel assem garam. De makreel boemboe Bali en pepesan volgden ook snel.
In 1980 kwamen Henk en Monique ook in de zaak werken. Met hun komst werden nieuwe producten geïntroduceerd: de pasteitjes, lemper en risolles. Ook de gado gado met een -inmiddels legendarische- pindasaus, koningskronen, gateau africanes en natuurlijk de kwee lapis ontbraken niet. Dit alles naar authentiek recept van de tantes en oma’s van wie Henk en Monique de snacks hebben leren maken.
Na de verhuizing naar de Weimarstraat is Buis zich sinds juni 2018 volledig gaan richten op de Indische keuken en met de bekende Kwee Lapis als uithangbord. De zaak krijgt een nieuwe naam: Buis Home of Kwee Lapis.

Na een aantal succesvolle jaren heeft Buis Home of Kwee Lapis sinds 1 januari 2021 een nieuwe eigenaar. Een Haagse (Scheveningse) Indo; Michael Surjokusumo. Naast de introductie van een aantal nieuwe snacks, zal er voor de klant weinig veranderen. Henk en Monique (en dochter Jessica) blijven een vertrouwd gezicht in de zaak en de snacks die u van ons gewend bent blijven in dezelfde vorm en smaak verkrijgbaar.

Met veel enthousiasme gaan we het nieuwe avontuur aan en we heten u van harte welkom in onze winkel vol Indische lekkerijen.

 – Team Buis

Openingstijden

Donderdag & vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Zaterdag
09:00 – 16:00 uur

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft.