Selecteer een pagina

Over ons

Buis Leyweg

N.B. Met een vette knipoog naar het verleden en op verzoek van de klanten is onze KIBBELING nog steeds verkrijgbaar. Zowel op traditionele Hollandse wijze gebakken of met een Indische tint. Deze kibbeling wordt altijd gemaakt van verse kabeljauw en een zo dun mogelijk korstje zoals u al die jaren gewend was.

Onze geschiedenis

In 1961 begonnen mijn (schoon)ouders op de Haagse Leyweg Vishandel Buis. Direct na de opening waren er al klanten uit de grote Indische gemeenschap die in de wijk woonden. De Indische Nederlander bleek de vis uit Scheveningen erg lekker te vinden. Deze klandizie werd door mijn (schoon)ouders zeer gewaardeerd en zij hadden ook direct een klik met de vriendelijke oosterse mentaliteit en eetgewoonten.

Al snel stond de viszaak vol met Indische producten. Ketjaps, sambals, kroepoek en emping en ga zo maar door. Het was een viszaak met Indische supermarkt geworden die opviel door de nette uitstalling van de producten. Alleen de gebakken vis moet wel bereid worden met assem werd hen verteld.

Pa en Ma Buis waren niet eigenwijs en zo ontstond de MAKREEL ASSEM GARAM. Boemboe Bali en Peppesan volgden en de onovertroffen Indische saucijzen van slager van Olphen vonden ook gretig aftrek. Tapeh Singkong werd volop gemaakt en is nog steeds anno 2020 een topper.

Vanaf 1980 komen ook wij (Henk en Monique) in de zaak. Wederom gestimuleerd door de klanten kwamen er nieuwe producten bij: pasteitjes, lempers en risolles. Een heerlijke gado-gado met een saus naar het recept van meneer Edwards van Muijen. En goede originele koningskronen, gateau-africanes en KWEE LAPIS. Alles geleerd van de Indische tantes en oma’s in de kleine keukens van de Haagse wijk Morgenstond. Waar het altijd o, zo lekker rook en het gesprek uiteraard altijd over eten ging. Dit waren ervaringen om nooit meer te vergeten.

Tegenwoordig is de zaak gevestigd aan de Weimarstraat 169a. Vanaf 21 juni 2018 heeft onze zaak een nieuwe naam: BUIS HOME of KWEE LAPIS. Henk Buis en zijn vrouw Monique heten u van harte welkom in hun vernieuwde zaak met hun vertrouwde Indische lekkernijen.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen.

Vriendelijke groet,

Henk & Monique Buis

Openingstijden

Donderdag & vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Zaterdag
09:00 – 16:00 uur

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft.